Archief

AirBnb

Na jaren van groei is het gebruik van Airbnb in Amsterdam in 2018 voor het eerst afgenomen.

 

In Amsterdam maken minder mensen gebruik van Airbnb. Alhoewel Airbnb nog geen cijfers voor 2018 gepubliceerd; 

 

Niet alleen het aantal overnachtingen en huisvesting daalde, ook het marktaandeel dat Airbnb heeft ten opzichte van hotels en andere accommodatie-aanbieders daalde. In 2017 had Airbnb een marktaandeel van 11,6 procent. Vorig jaar daalde dit naar 10,4 procent.

 

De strengere regels in de Nederlandse hoofdstad zouden de daling van het Airbnb-gebruik kunnen verklaren. In 2018 kon u uw appartement 60 dagen per kalenderjaar aan toeristen verhuren. Nu, sinds 1 januari 2019, kunt u dit maar 30 dagen per jaar doen.

 

Bovendien moet sinds oktober 2017 elke vakantieverhuur via een online formulier bij de gemeente worden gemeld. De gemeente voert strenge controles uit en kan u een boete van 6.000 euro of meer geven als u de verhuur van uw woning niet heeft aangemeld.

 

Niet iedereen lijkt zich echter aan de regels te houden, want Colliers meldt dat in 2018 41 procent van de accommodaties op het platform vaker werd verhuurd dan de gestelde 60 dagen. Dit cijfer is van toepassing op hele appartementen of huizen.

 

Airbnb groeit in andere Nederlandse steden

Terwijl het aantal in Amsterdam daalde, groeide het elders. In de gemeenten Amstelveen, Zaanstad en Diemen, die naast Amsterdam liggen, groeide het Airbnb-gebruik met 36 procent tot in totaal 196.000 overnachtingen. In deze gebieden zijn de regels voor het verhuren van je woning niet zo streng als in Amsterdam.

 

In Amsterdam zelf zag het concurrerende bedrijf Homeaway een groei van 61 procent, resulterend in 136.000 overnachtingen. In andere Nederlandse steden nam het aantal Airbnb-overnachtingen wel toe. Neem Den Haag, deze Nederlandse stad is de op een na grootste voor Airbnb-verblijven en zag een stijging van 22,6 procent naar 226.000 overnachtingen. In Rotterdam en Utrecht zijn ook het aantal Airbnb-overnachtingen gestegen naar respectievelijk 188.000 (+ 14,6 procent) en 160.000 (+ 3,5 procent).

Bahama's

In het hart van het adembenemende Paradise Island, grenzend aan Nassau, Bahama's, zal binnenkort een zeer zeldzame woonkans beschikbaar zijn. Mogelijkheden zoals deze zijn uiterst beperkt op dit eilandparadijs van 685 hectare.

 

Deze woningen hebben 2, 3 en 4 slaapkamers, goed ingerichte interieurs en grote patio's die functioneren als buitenwoonkamers. One Ocean biedt alleen een thuis weg van huis met beter weer, hypnotiserende uitzichten en grenzeloze recreatie!

 

Bij One Ocean betekent wegkomen niet dat je er even helemaal tussenuit bent. One Ocean is gelegen in het centrum van het beste wat het leven te bieden heeft. Gelegen direct tegenover de verfijnde elegantie van One & Only Resort, de gemeenschap ligt op slechts een steenworp afstand van de restaurants en het nachtleven van Atlantis, een ontspannen wandeling van enkele van de mooiste stranden van de Bahama's en binnen een straal van een meter van de bekroonde Ocean Club golfbaan.

 

One Ocean ligt te midden van de zachte bries en de eindeloze zon van een ontspannen Caribisch eiland. Met bijna twee dozijn restaurants op loopafstand bieden eetgelegenheden alles, van informeel zwembad tot formele elegantie.